Senioren GSM telefoons
Praktische informatie en verkoopadressen
Top 10 senioren mobiele telefoons

De meest verkochte senioren gsm van dit moment? Bekijk de Top 10 >>

Doro lanceert senioren gsm met telezorgdiensten

Doro introduceert zijn tweede toestel dat speciaal geschikt is gemaakt voor de levering van telezorgdiensten zowel binnenshuis als buitenshuis. De Doro Secure 681 is een gebruiksvriendelijke zorgtelefoon die erop gericht is de gebruiker zich veilig en zeker te laten voelen. Het toestel is ontworpen met gebruikersgemak voor ogen, en dat is nu nog verder verbeterd door de angst weg te nemen die senioren gewoonlijk vaak hebben voor moderne technologie. 


Doro Secure 681 is volgens de makers de eerste mobiele telefoon met een ingebouwde eersteklas radio-ontvanger voor telezorg. Deze connectiviteit maakt het toestel compatibel met Doro’s sensoren en triggers, waaronder draagbare pols-, nek- en valsensoren, en extra sensoren voor in huis die beweging, opening van de buitendeur, overstroming en rook detecteren. Daardoor geeft de Doro Secure 681 mensen die momenteel afhankelijk zijn van de hulp van een telezorgdienst die is aangesloten op hun vaste lijn, meer vrijheid, mobiliteit en plezier met een verbeterde veiligheid. 

Het toestel kan twee verschillende soorten alarmsignalen doorgeven aan de ontvangende centra van een telezorgverlener, via het Doro Secure-internetprotocol of via sms. Naast geo-gelokaliseerde alarmsignalen die rechtstreeks vanaf het toestel worden verzonden door op een knop te drukken, geven speciale sensoren nu ook op afstand alarmsignalen door. Deze functionaliteit heeft een aanzienlijke toegevoegde waarde, omdat op een knop drukken in bepaalde kritieke situaties wellicht niet handig of zelfs onmogelijk is. 

Doro heeft met toonaangevende telezorgverleners samengewerkt om te garanderen dat dit nieuwe toestel de belangrijkste functies biedt die vereist zijn in deze sector. Camilla Nilsson, Marketing Manager bij Doro, zegt over het nieuwe toestel: “Bij Doro begrijpen we dat niet alle senioren eender zijn en dit product biedt een oplossing voor hen die meer ondersteuning nodig hebben. Onze zorgafdeling richt zich op een werkelijk moderne manier op de behoeften van deze doelgroep. Deze nieuwste toevoeging aan de Doro Secure-portfolio opent de markt voor telezorgverleners om mobiele oplossingen aan te bieden. Mensen die gebruikmaken van ondersteunende telezorgdiensten, zijn niet langer aan huis gekluisterd. We hebben telezorg mobiel gemaakt zonder de veiligheid van de gebruiker in de waagschaal te stellen.” 

Dit apparaat is tevens voorzien van een aantal andere veiligheidsmaatregelen. Ingebouwde monitors controleren en rapporteren automatisch de status van de batterij van de telefoon en sensoren. Het toestel beschikt ook over een functie om veilige zones te creëren en de gebruiker af te schermen om het gevoel van veiligheid te verhogen te verbeteren. Het toestel borduurt voort op Doro’s dna voor gebruiksvriendelijke mobiele telefoons en het succes van zijn voorganger, de Doro Secure 680. Het heeft alle kenmerken die Doro tot wereldleider hebben gemaakt op het gebied van gebruiksvriendelijke zorggerichte mobiele apparaten. 

De Doro Secure 681 wordt in het tweede kwartaal gelanceerd. De prijs is nog niet bekend. 

Bron: Connexie.nl 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld