Senioren GSM telefoons
Praktische informatie en verkoopadressen
Top 10 senioren mobiele telefoons

De meest verkochte senioren gsm van dit moment? Bekijk de Top 10 >>

Doro neemt 'senioren smartphone' in productie

Doro, de Zweedse fabrikant van senioren telefoons, breng binnenkort de Doro PhoneEasy 740 'senioren smartphone' op de markt. Met een speciale interface maakt Doro Android toegankelijk voor iedereen.


Tijdens het Mobile World Congress van 2012 toonde Doro al prototypes van de Doro PhoneEasy 740, de eerste Android smartphone voor senioren. Nu precies een jaar later ligt het toestel in finale vorm op het Mobile World Congress en heeft Doro bekend gemaakt dat het toestel later dit jaar op de markt gaat komen.

Met de Doro PhoneEasy 740 speelt Doro in op de behoefte die bij steeds meer senioren bestaat om mee te kunnen gaan met de stand van de techniek. Hoewel senioren vaak te maken krijgen met wat (audio)visulele beperkingen, is deze doelgroep zeker niet dom. Helaas zijn senioren de afgelopen jaren vaak wel zo benaderd. Met de Doro PhoneEasy 740 biedt Doro haar doelgroep 'ouderen' om in een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving gebruik te gaan maken van alle voordelen die een smartphone biedt.

In vergelijking met andere smartphones is de Doro PhoneEasy 740 uniek omdat het toestel een touchscreen combineert met een (uitschuifbaar) numeriek toetsenbord. De interface van het toestel is sterk vereenvoudigd en voorzien van grote virtuele 'knoppen'. Door een lichte achtergrond te gebruiken met zwarte letters en kleurrijke iconen biedt het beeldscherm een hoog contrast waardoor het beeldscherm ook voor mensen met slechtere ogen goed afleesbaar is.

Gebruikers van de Doro PhoneEasy 740 kunnen zelf bepalen hoe simpel of uitgebreid de functionaliteit van het toestel moet worden. De zichtbare functionaliteit kan namelijk in- en uitgeschakeld worden, waardoor geavanceerde smartphonefuncties beschikbaar zijn, maar overbodige functies verborgen kunnen worden. Uniek is de mogelijkheid om familie, vrienden of mantelzorgers op afstand toegang te geven tot de Doro PhoneEasy 740 om deze op afstand in te stellen of aan te passen.

Via een online beheersysteem kunnen nieuwe functies, applicaties en snelkoppelingen naar toepassingen die voor de gebruiker relevant zijn toegevoegd worden aan het toestel. Aangezien dit op afstand via een internetverbinding ingesteld kan worden, kunnen familie of vrienden altijd en overal te hulp schieten bij het gebruik van de telefoon, zonder het toestel zelf in handen te hoeven hebben.

De Doro PhoneEasy biedt vele handige mogelijkheden en opties waar ook senioren veel aan hebben. Aan de achterzijde van het toestel is bijvoorbeeld een 5 megapixelcamera geplaatst waarmee zowel foto's als video opnames gemaakt kunnen worden. Ook biedt het toestel een GPS ontvanger voor plaatsbepaling. Aan de achterzijde van het toestel is een SOS-knop geplaatst waarmee snel hulp ingeroepen kan worden.

Tot slot is een laatste belangrijke eigenschap van de Doro PhoneEasy 740 dat het toestel bruikbaar is met hoortoestellen. Ook is het toestel via bluetooth te verbinden met diverse type bluetooth apparaten.

Bron: GSMhelpdesk.nl


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld