Senioren GSM telefoons
Praktische informatie en verkoopadressen
Top 10 senioren mobiele telefoons

De meest verkochte senioren gsm van dit moment? Bekijk de Top 10 >>

Emporia lanceert functionele Connect voor senioren

Emporia, fabrikant van seniorentelefoons, lanceert tijdens het Mobile World Congress de Emporia Connect. De Emporia Connect biedt opvallend uitgebreide mogelijkheden in een gebruiksvriendelijke schil.

De Oostenrijkse fabrikant van seniorentelefoons Emporia heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Emporia Connect gepresenteerd. De Emporia Connect onderscheidt zich van de andere seniorentelefoons doordat het toestel uitgebreide functionaliteit weet te bieden in een opvallend gebruiksvriendelijke omgeving. Hierdoor kunnen ook ouderen genieten van moderne technieken.

De Emporia Connect is stijlvol vormgegeven en beschikt over zowel een extern beeldscherm als een intern beeldscherm. Het toetsenbord is voorzien van extra grote toetsen die de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Op de achterklep is de alarmknop geplaatst waarmee in geval van nood hulp ingeroepen kan worden. Wanneer de alarmknop wordt ingedrukt, wordt met A-GPS de actuele locatie meegestuurd naar een vooraf ingestelde contactpersoon.

Emporia heeft de Connect uitgerust met een 2 megapixelcamera voor het schieten van foto's. Geschoten foto's kunnen eenvoudig verstuurd worden via EmporiaME, een dienst waarmee foto's gedeeld kunnen worden met personen die deze dienst ook gebruiken.

EmporiaME maakt het daarnaast ook mogelijk om contacten aan te passen, noodnummers op te slaan, afspraken aan te maken en beelden door te sturen. Dit kan niet alleen met de EmporiaME maar ook met de EmporiaME app die er is voor Android en iPhone. Via deze app kunnen familieleden of mantelzorgers het Emporia toestel van ouders of grootouders op afstand beheren, agenda- en herinneringsberichten instellen en toegang krijgen tot het telefoonboek van het toestel.

Middels een dataverbinding kan het actuele weer en de weersverwachting worden opgehaald. De internetverbinding wordt op de Emporia Connect enkel gebruikt voor EmporiaME, het weer en voor het vinden van de locatie wanneer de alarmknop ingedrukt wordt. Om het toestel vooral zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden is surfen op het internet niet mogelijk op de Emporia Connect.

Tot slot kan de Emporia Connect helpen bij het op tijd innemen van medicijnen. Om te voorkomen dat medicijnen worden vergeten of medicijnen op de juiste volgorde of op de juiste tijd ingenomen worden, biedt de Emporia Connect een uitgebreide herinneringsapplicatie.

De Emporia Connect komt medio dit jaar op de markt. Voor Nederland is nog geen exacte datum bekend gemaakt waarop het toestel in de winkels zal liggen.

Bron: GSMhelpdesk.nl

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld