Senioren GSM telefoons
Praktische informatie en verkoopadressen
Top 10 senioren mobiele telefoons

De meest verkochte senioren gsm van dit moment? Bekijk de Top 10 >>

Doro presenteert eerste senioren smartphone in Nederland

Smartphones worden steeds ingewikkelder. Het tempo waarmee de ontwikkelingen elkaar opvolgen is voor jonge mensen soms al lastig, laat staan voor senioren. Doro’s eerste smartphone, de Doro PhoneEasy 740, is daarom speciaal ontworpen voor senioren. 

 


Het versturen van e-mails of het surfen op internet via 3G of wifi is eenvoudig door het simpele menu dat naast touchscreen ook te bedienen is met een uitschuifbaar toetsenbord. Deze telefoon brengt generaties samen met functies zoals een 5 megapixelcamera zodat opa en oma nu ook hun foto’s eenvoudig kunnen delen met kinderen of kleinkinderen. 

Ook de software op de Doro PhoneEasy 740 is speciaal ontwikkeld voor senioren. De op Android gebaseerde Doro Experience is een interface met extra duidelijke iconen en specifiek voor de doelgroep ontwikkelde functies en apps. Een belangrijke feature van de software is de Doro Experience Manager, hiermee kan het toestel via het internet op afstand ingesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld contacten, favorieten of updates aangepast worden en kun je je opa of oma op afstand eenvoudig helpen met de telefoon. De aanpassingen zijn onmiddellijk zichtbaar op het toestel. 

Met de Doro PhoneEasy 740 won Doro een iF Product Design Award voor het meest innovatieve productdesign. Volgens de filosofie van Doro moet techniek het leven eenvoudiger maken en productdesign speelt een sleutelrol in deze overtuiging. Extra luid en helder geluid, een scherm met extra contrast en de extra grote toetsen zijn voorbeelden hiervan. Bovendien bezit de Doro PhoneEasy 740 ook over een gps-beveiligingalarm. Wanneer de gebruiker hulp nodig heeft, zendt de telefoon direct een alarm per sms naar familie of vrienden. 

Bron: Connexie.nl